Powered by chatwoo.com

ROK Z RODO – CZY JESTEŚ GOTOWY DO KONTROLI

Data rozpoczęcia:
26.06.2019
Data zakończenia:
26.06.2019

750 zł za osobę + 23% VAT

przy zgłoszeniu do 12 czerwca

1 050 zł za osobę + 23% VAT

przy zgłoszeniu po 12 czerwca


Liczba uczestników

+ 23% VAT

Opis

Przedsiębiorcy muszą mieć świadomość, że analiza i dostosowanie wewnętrznych procesów przetwarzania danych osobowych do przepisów RODO w znacznym stopniu chroni przez karami wskazanymi w Rozporządzaniu RODO. Po roku obowiązywania RODO i nowej ustawy o ochronie danych osobowych eksperci z Kancelarii Rączkowski Kwieciński Adwokaci na co dzień zajmujący się ich stosowaniem, przedstawią swoje doświadczenia w budzących najwięcej trudności kwestiach wynikających z tych przepisów.

Podczas praktycznego warsztatu przedstawimy doświadczenia firm z naszego rodzimego podwórka, a także doświadczenia rynku europejskiego rok po wdrożeniu RODO.

Dowiesz się:

  • jak wygląda procedura wdrożenia RODO ?
  • jakie problemy w funkcjonowaniu firmy powodują przepisy związane z Ochroną Danych Osobowych
  • co jest naprawdę ważne w RODO – rok obserwacji i doświadczeń?
  • jakie są przesłanki wszczęcia kontroli?
  • jakie są mechanizmy nakładania kar?
  • czy wdrożono odpowiednie procedury postępowania z danymi osobowymi?
  • jak postępować w przypadku naruszenia danych osobowych?

Na warsztaty zapraszamy:

  • Inspektorów Ochrony Danych Osobowych
  • prawników świadczących usługi w zakresie stosowania przepisów o ochronie danych osobowych,
  • przedsiębiorców, którzy sprzedają usługi lub produkty w ramach Unii Europejskiej,
  • kierownictwo działów, w których przetwarzane są dane osobowy (m.in. dział sprzedaży, dział marketingu, dział obsługi klienta, dział IT)
  • osoby odpowiedzialne za procesy przetwarzania danych osobowych w tych firmach, które nie zdecydowały się na powołanie Inspektora Ochrony Danych Osobowych
  • wszystkich zainteresowanych tematyką warsztatów

Telemarketing, profilowanie w sektorze bankowym i ubezpieczeniowym czy system identyfikacji i monitoringu odpadów – takie m.in. branże zamierza skontrolować w tym roku UODO. Kontroli mogą spodziewać się też inne firmy, a także sądy, placówki oświatowe oraz instytucje ochrony zdrowia. KONTROLE TRWAJĄ…

Na wydarzenie zaprasza

Agnieszka Spychała