V EDYCJA POLISH FOOD EKSPORT FORUM

Data rozpoczęcia:
07.06.2017
Data zakończenia:
07.06.2017

Program

Dzień I
Środa
7 czerwca 2017
09:30

Rejestracja uczestników

10:00

Otwarcie Forum

10:10

Miejsce przemysłu spożywczego w polskiej gospodarce. Siła eksportu branży rolno-spożywczej.

Waldemar Sochaczewski, Dyrektor Departamentu Rynków Rolnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi

10:30

Potencjał dla eksportu w Azji. Hongkong jako brama do rynku chińskiego dla polskich eksporterów.

Maciej Wilk, Dyrektor Warszawskiego Biura Hong Kong Trade Development Council

11:00

Regionalne wsparcie przedsiębiorców w eksporcie.

Katarzyna Włodek-Makos, Dyrektor Biura Rozwoju Gospodarczego Urzędu Miasta st. Warszawy

11:30

Przerwa na kawę i networking

11:45

Cześć 1

Aktualna mapa eksportowa dla branży spożywczej - trendy i kierunki zmian. Nieznane możliwości rynków alternatywnych (rynek azjatycki, afrykański, kraje bałkańskie, Indie, kraje Zatoki), a rynek europejski. Jak skutecznie kreować markę polskiej żywności na rynkach międzynarodowych ?

Jacek Kucharski, Zastępca Głównego Lekarza Weterynarii

Magdalena Panasiuk-Krasińska, Wiceprezes ds. Handlu SuperDrob

Małgorzata Panek-Kasińska, Prezes MK Business Link

Magdalena Szabłowska, Dyrektor Wydziału Handlu Zagranicznego SM Mlekovita

J.J. Singh, Prezes Indyjsko-Polskiej Izby Gospodarczej

amb. Jan Wieliński, Członek Zarządu Polsko-Afrykańskiej Izby Przemysłowo-Handlowej

 

12:30

Część 2

Jak budować źródła konkurencyjności polskiego sektora spożywczego za granicą. Strategie rozwoju branży spożywczej wobec wyzwań globalnego rynku - zmiany preferencji konsumpcji żywności - Polska/Europa/Świat - jak kreować popyt?

Dariusz Chołost, General Menager IBŻ Food Resarch Institute

Łukasz Dominiak, Dyrektor Generalny Krajowej Rady Drobiarstwa - Izby Gospodarczej

Artur Habza, Dyrektor Departamentu Gospodarki i Współpracy Zagranicznej Urząd Marszałkowski w Lublinie

Łukasz Hołubowski, Prezes Agencji Rynku Rolnego

prof. dr hab. Andrzej Kowalski, Dyrektor Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej

Wiesław Róźański, Prezes Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego

Dionizy Smoleń, Dyrektor PwC Polska

13:15

Lunch wraz z sesją B2B zagranicznych przedstawicielstw Izb Handlowo-Przemysłowych