IV Forum Branży Mięsnej

Data rozpoczęcia:
26.04.2017
Data zakończenia:
26.04.2017

Program

Dzień I
Środa
26 kwietnia 2017
09:30

Rejestracja uczestników

10:00

Otwarcie Forum

10:05

Wystąpienie pt.: ,,Branża mięsna siłą polskiej gospodarki’’
Jacek Bogucki, Sekretarz Stanu w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi 

10:15

Analiza eksportu branży mięsnej w perspektywie 2017-2020
Michał Koleśnikow, Dyrektor Departamentu Analiz Ekonomicznych, Sektorowych i Rynków Rolnych, Bank BGŻ BNP Paribas S.A.

10:45

Debata ekspertów pt.: „Gdzie szukać nowych rynków zbytu? Bezpieczeństwo żywności warunkiem sukcesu na rynkach międzynarodowych – ochrona jakości. Polska marka na rynkach światowych”
Uczestnicy:

  1. Dr Jacek Kucharski, Zastępca GLW ds. Bezpieczeństwa Żywności Pochodzenia Zwierzęcego oraz Pasz, Farmacji i Utylizacji, Główny Inspektorat Weterynarii
  2. Piotr Guzowski, Prezes Polsko-Kazachstańskiej Izby Handlowo-Przemysłowej
  3. Robert Jankowski, Prezes Zarządu, Pamapol S.A.
  4. Łukasz Hołubowski, Prezes  Agencji Rynku Rolnego
  5. Janusz Rodziewicz, Prezes Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy PR
  6. Jan Wolff, Dyrektor Handlowy ds. eksportu, SuperDrob S.A.

Moderator: Artur Osiecki, redaktor działu ekonomicznego dziennika Rzeczpospolita 

11:30

Przerwa kawowa i networking


 

11:45

Silna marka konsumencka jako narzędzie minimalizacji ryzyka w branży mięsnej
Kuba Żołnowski, Strategy Planner, Melting Pot Strategic Collective

12:00

Debata ekspertów pt.: „Przyszłość branży mięsnej – konsolidacje, specjalizacje i rozwój innowacyjności. Rynek drobiu, wieprzowiny i wołowiny  2020 - trendy w Polsce, Europie i na świecie”
Uczestnicy:

  1. Witold Choiński, Prezes Związku Polskie Mięso 
  2. Rajmund Paczkowski, Prezes Krajowej Rady Drobiarstwa
  3. Jerzy Wierzbicki, Prezes Stowarzyszenia Producentów Bydła Mięsnego
  4. Wiesław  Różański, Prezes UPEMI
  5. Andrzej Gantner, Dyrektor Generalny Polskiej Federacji Producentów  Żywności
  6. Zbigniew Nowak, Prezes Zarządu, Zakłady Mięsne Nowak
12:45

Przerwa kawowa i networking

13:00

Azjatyckie rynki szansą na rozwój eksportu w branży mięsnej
Maciej Wilk, Hong Kong Trade Development Council

13:30

Podsumowanie Forum

13:45

Lunch i networking

Zobacz również