Sektor mięsny i wędliniarski to największy rynek w przemyśle spożywczym w naszym kraju.
Polacy lubią mięso, a polskie mięso smakuje już cały świat! Gdzie jeszcze szukać nowych rynków zbytu? Przyszłość branży to konsolidacja, specjalizacja i rozwój innowacyjności. Najlepsi z branży rozbudowują parki maszynowe, optymalizują procesy produkcji, dzięki czemu konsumenci mają większy dostęp do nowych produktów.
W najbliższym czasie główne trendy konsumenckie to m.in.: rozwój sieci convience, smart shoper, popyt na produkty wysokojakościowe, zmiana stylu życia i potrzeba dostosowania się przez przemysł spożywczego w tym mięsnego.
Już 26 kwietnia wspólnie z dziennikiem „Rzeczpospolita” - podczas IV FORUM BRANŻY MIĘSNEJ, spotkamy się z przedstawicielami rynku mięsnego i omówimy najbardziej istotne tematy dla branży mięsnej w 2017 roku.
Celem Forum jest zapewnienie przestrzeni do spotkania i wymiany doświadczeń podmiotom z branży mięsnej oraz zaprezentowanie ich możliwości szerokiej grupie czytelników „Rzeczpospolitej” i użytkowników serwisu rp.pl.
Zapraszamy do merytorycznego współtworzenia Forum i Publikacji.
Miejsce: Golden Floor, (budynek Warsaw Trade Tower), ul. Chłodna 51 (Warszawa), piętro 32